Börsnotering av

Munters Topholding AB

Munters erbjuder lösningar för luftbehandlingar och klimatkontroll.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Genomförd

Ägare

Uppdatering: De fem ankarinvesterarna kommer att äga; FAM AB 10,0 %, Alecta pensionsförsäkring 5,0 %, AMF Fonder 5,0 %, Handelsbanken Fonder 3,0 % och Carve (Brummer) 3,0 %.

Nordic Capital Fund VII

Värdering

Uppdatering: 10,1 Mdkr post money vid erbjudandet inför noteringen.

Klart över 10 Mdkr på skuldfri bas enligt enligt bedömare som DI talat med i februari 2017.

Mer information

Under februari 2017 kom det uppgifter om att Munters är på väg mot en börsnotering. I slutet av februari 2017 skriver DI att företaget ska börsnoteras och bolagets VD svarar på sedvanligt sätt, dvs bekräftar att så är fallet utan att faktiskt ge rakt ja-svar. Enligt uppgift till DI är Rothschild rådgivare.

Munters ska ha varit ute till försäljning under det senaste halvåret, men ingen ska ha velat köpa.

Uppdatering: Den 22 mars 2017 skriver Affärsvärlden med hänvisning till Reuters att Munters har hållit analytikerpresentationer under veckan. Goldman Sachs och Carnegie uppges vara globala rådgivare, med bistånd av Danske Bank, Nordea, Jefferies och Swedbank. Noteringen planerar enligt uppgifter att presenteras i slutet av april/början av maj, som sedan brukar genomföras inom fyra veckor.

Uppdatering: Den 26 april 2017 skriver Anders Hägerstrand på DI att de fått uppgiften att Munters inom de närmaste börsdagarna ska meddela sin intention att börsnotera sig. Dvs det stämmer helt överens med tidigare uppgifter.

Uppdatering: Den 27 april 2017 bekräftade Munters att de ska börsnoteras.

Uppdatering: Notering på Nasdaq Stockholm sker den 19 maj 2017.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner