Börsnotering av

Linq Capital Sweden AB

Linq Capital är ett riskkapitalbolag som investerar i svenska och utländska företag. Linq gör både rena finansiella placeringar och mer aktiva investeringar i tidigare stadier där företaget även tillför kompetens. Linq Capital Sweden AB hette tidigare Sting Networks AB.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Inställd

Ägare

Största ägare är Tommy Ekström 60,4 %, Bo Millstam 3,4 % och Kjell Backudd 3,2 %. Övriga 33 % är fördelade på omkring 3000 aktieägare som tillkom i nyemissionen i början av 2007.

Uppdatering: Efter nyemissioner under 2009 är de mindre aktieägarna ägare till närmare 90 % av aktierna, fördelat på omkring 3000 aktieägare.

Värdering

157,4 Mkr efter nyemissionen enligt emissionsvillkoren under 2007.

Omkring 21 Mkr post money enligt nyemissionen under augusti 2009.

Mer information

Sting Networks är grundat av Tommy Ekström som tidigare varit med och byggt upp Europolitan och Tele1 Europe. Företaget gjorde i början av 2007 en nyemission på 50 Mkr.

Uppdatering: Sting Networks planerar paralellt för en notering och en strukturaffär.

Uppdatering: Sting Networks har sålt din verksamhet till den Aktietorget-noterade internetoperatören Bahnhof via en inkråmsaffär.

Uppdatering: Efter försäljningen av telekomverksamheten har Sting Networks transformerats till ett riskkapitalbolag och bytt namn till Linq Capital. Ingen tidsplan har angetts, men en framtida notering finns på agendan.

Uppdatering: Linq Capitals investeringsverksamhet verkar utvecklas bra. Men då klimatet för noteringar inte är vidare bra och företaget i dagsläget har tillräckligt med likvida tillgångar för sin investeringsverksamhet så verkar företaget avvakta med en listning.

Uppdatering: En listning är inte längre aktuell.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner