Börsnotering av

Lindorff Group

Lindorff är ett av de ledande inkassoföretagen i Norden och har verksamhet i flera Europeiska länder.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Inställd

Ägare

Uppdatering: Nordic Capital Fond VIII köpte 2014 majoriteten av aktierna i Lindorff. Altor och Investor kvarstår som minoritetsägare.

Altor och Investor.

Värdering

30 Mdkr i bolagsvärde (börsvärde plus nettoskuld) är DIs uppskattning i september 2016.

Uppdatering: 2,1 miljarder euro (+ ev ytterligare 200 MEUR) i skuldfritt värde vid affären under andra halvåret 2014.

15-20 miljarder kronor är den uppskattning som görs av media i juni 2013 baserat på företagets prognoser.

Mer information

Harald Mix på Altor säger i juni 2013 att Lindorff ska börsnoteras under första halvåret 2014.

Uppdatering: Enligt uppgifter har SEB och Carnegie utsetts till rådgivare för börsnoteringsprocessen, samt Mannheimer Swartling till juridisk rådgivare.

Uppdatering: I oktober 2013 noterades branschkollegan Arrow Global i London och aktien har haft en positiv utveckling. Företaget noterades till en värdering på 19 ggr vinsten och sedan dess har aktien stigit med 20 %. Klart positivt för Lindorff.

Uppdatering: I början av april 2014 sägs teckningstiden för Lindorff närma sig. Allt verkar löpa på planenligt.

Uppdatering: Det blev ingen börsnotering. I juli 2014 meddelades i stället att Nordic Capital Fond VIII köper Lindorff av Altor och Investor (Altor och Investor kvarstår som minoritetsägare) till en skuldfri värdering på 2,1 miljarder euro (+ ev ytterligare 200 MEUR).

Uppdatering: I mitten av september 2016 skriver DI att Nordic Capital är långt framme i processen att notera Lindorff på Stockholmsbörsen.

Uppdatering: Det blir ingen börsnotering av Lindorff, men verksamheten hamnar trots allt på börsen. I mitten av november 2016 meddelades nämligen att börsnoterade Intrum Justitia köper upp Lindorff, där betalning i sker i aktier. Nuvarand aktieägare i Intrum kommer att äga 53 % av företaget och Instrums ägare 47 %.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner