Börsnotering av

Kiruna Iron AB

Kiruna Iron har som mål att bli en producent av högkvalitativ järnmalm som skall utvinnas från bolagets undersökningstillstånd i järnmalmsdistriktet i Kiruna. Kiruna Iron AB hade tidigare ett moderbolag kallat Kiruna Iron plc.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Kommande

Ägare

Uppdatering: Critical Metals Ltd 100 %.

SR Equities Pty Ltd (dotterbolag till Scandinavian Resources Ltd), samt nya investerare som tagits av Canaccord och Pareto.

Mer information

Scandinavian Resources, som är noterat i Australien, knoppar av sin verksamhet i Kiruna och listar den på AIM i London.

Kiruna Iron gör två nyemissioner under januari 2012, en på 12,5 miljoner USD som Canaccord och Pareto placerar och en på 2,5 miljoner USD till investerare i Australien. Samt ytterligare en under Q2 2012 på omkring 40 miljoner USD i samband med noteringen.

Uppdatering: Både samerna, kommunen och gruvfacken är negativa till att en gruva startas i området. I skrivande stund oklart hur det påverkar noteringsplanerna och möjligheten att förverkliga gruvan.

Uppdatering: Det noterade företaget Hannans Reward Ltd lade i slutet av februari 2012 ett bud på Scandinavian Resources (som äger Kiruna Iron). Scandinavian Resources har fått konstatera att det är svårare än väntat att hitta finansiering för Kiruna Iron. Hannans Reward Ltd har kapital och tanken med budet är att det löser finansieringsbehovet på ett bättre sätt. Ingen notering av Kiruna Iron således, i alla fall inte under Q2 2012 som tidigare var planerat.

Uppdatering: Kiruna Iron PLC var tidigare moderbolag till Kiruna Iron AB, moderbolaget har dock avvecklats.

Uppdatering: I slutet av mars 2019 meddelade Critical Metals Ltd (som Kiruna Iron AB är ett helägt dotterbolag till) att Hans Nilsson utsetts till ny vd för Kiruna Iron AB, samt att Kiruna Iron AB ska noteras på en marknadsplats i Norden med tidsplanen kort till medellång sikt.

Uppdatering: I augusti 2019 var tidsplanen en pre-IPO i september 2019 och en IPO under 2020.

Uppdatering: Det blev tyst från bolaget. Har varken hörts något om en pre-IPO eller IPO.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner