Börsnotering av

Filippa K Group AB

Filippa K är ett växande svenskt modevarumärke med en designfilosofi som står för stil, enkelhet och kvalitet. Kläder för kvinnor och män som uppskattar stilrent mode till rätt pris. Från huvudkontoret i Stockholm drivs totalt 38 butiker, varav 20 är egenägda.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Inställd

Ägare

Novax 55 %, Filippa Knutsson 27,4 %.

Mer information

Novax gjorde sin första investering i Filippa K under 2005 och vill nu göra en exit genom att börsnotera företaget på Stockholmsbörsen.

Uppdatering: Filippa K utvärderar under slutet av 2010 vilken rådgivare man ska välja för noteringsprocessen.

Uppdatering: Enskilda är rådgivare, som sägs invänta att marknaden ska tilltalas av caset.

Uppdatering: En notering under Q3 2011 är trolig.

Uppdatering: Noteringsklimatet försämrades drastiskt i början av augusti 2011. Det har fått Filippa K att skjuta på planerna.

Uppdatering: En del tolkar företagets utökade årsredovisningen för 2011 som att företaget vill göra slag i saken och notera företaget under hösten 2012.

Uppdatering: I mitten av oktober 2012 sägs de mindre aktieägarna ha tröttnat på att det aldrig blir någon exit. Novax sägs räkna på att köpa hela bolaget.

Uppdatering: Styrelsen i Filippa K utsåg i början av juni 2013 Amelie Söderberg till VD med tillträde senast 28 november 2013. Amelie Söderberg efterträder Magdalena Rodell Andersson som under en period varit tillförordnad VD.

Uppdatering: I juni 2016 meddelades att Amelie Söderberg slutar som VD och något senare att Anna Lönnerstedt blir tillförordnad VD.

Uppdatering: Den 13 januari 2017 gör grundaren Filippa Knutsson comeback på sitt företag som creative director.

Uppdatering: I januari 2017 meddelades att Kristofer Tonström blir ny VD, och Anna Lönnerstedt blir Range & Supply Director.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner