Börsnotering av

EQL Pharma AB

EQL Pharma utvecklar och säljer generika, vilket är läkemedel som är likvärdiga med originalläkemedel vars patent har löpt ut. Bolaget är verksamt på den nordiska marknaden och är nischat mot läkemedel som är stora i Norden men begränsade i övriga delar av världen.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Genomförd

Ägare

Uppdatering: 31 december 2023; Cadila Pharmaceuticals Ltd 30,0 %, Christer Fåhraeus 29,0 %

Christer Fåhraeus 31,31 %, Cadila Pharmaceuticals Ltd 30,00 %

Värdering

Uppdatering: 1 445 Mkr i market cap i mitten av juni 2024.

370 Mkr i marketcap i december 2019.

Mer information

I slutet av december 2019 meddelade EQL att de siktar på att notera sig på Nasdaq Stockholms huvudlista under fjärde kvartalet 2020, dvs en flytt från Spotlight.

Uppdatering: I början av maj 2020 meddelade EQL att de senarelägger flytten till Nasdaq Stockholms huvudlista till andra kvartalet 2021.

Uppdatering: EQL Pharma ändrade i mitten av april 2021 tidsplanen för listbytet till efter sommaren 2021.

Uppdatering: EQL Pharma meddelade i slutet av juni 2021 att de skjuter upp listbytet. "Exakt datum för bytet är inte satt, men det kommer troligen inte äga rum inom de närmaste 18 månaderna."

Uppdatering: Axel Schörling har tillträtt som vd i mitten av augusti 2022 enligt tidigare kommunicerad plan. Martin Kritoffersson har utsetts till ny COO. "Jag har arbetat med Axel dagligen under snart fem år, och kan därför med viss säkerhet säga att EQL kommer utvecklas fantastiskt under hans ledarskap", säger Christer Fåhraeus, ny styrelseordförande i EQL. "Min plan är att vara stor ägare i EQL under överskådlig tid, och att förbli en aktiv investerare och styrelseordförande långsiktigt."

Uppdatering: EQL börjar handlas på Nasdaq Stockholms huvudlista den 4 juli 2024.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner