Börsnotering av

Embracer Group AB

Embracer Group är ett moderbolag till företag som utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. De fem operativa koncernerna är THQ Nordic GmbH, Koch Media GmbH/Deep Silver, Coffee Stain AB, Amplifier Game Invest och Saber Interactive. Embracer Group AB hette tidigare THQ Nordic AB. THQ Nordic hette tidigare Nordic Games.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Genomförd

Ägare

Lars Wingefors är största ägare.

Värdering

Ca 100 Mdkr i marketcap i mitten av februari 2021.

Mer information

I mitten av februari 2021 skrev Embracer att de startar processen att notera sig på en reglerad marknad och att det beräknas ta 18-36 månader.

"Jag är glad över att kunna meddela att styrelsen har beslutat att byta redovisningsprinciper för att övergå till IFRS och därmed starta processen för en börsnotering på en reglerad marknad. Styrelsen har redan beslutat att per omgående inrätta en revisionskommitté och en ersättningskommitté. Vi bedömer att hela processen fram till en börsnotering på en reglerad marknad kommer att ta mellan 18-36 månader."

Uppdatering: I mitten av februari 2022 meddelade Embracer att tidsplanen för listbytet nu är innan slutet av 2022.

Uppdatering: I mitten av november 2022 bekräftade vd att man följer tidsplanen att genomföra listbytet innan slutet av 2022.

Uppdatering: Först dag på Nasdaq Stockholms huvudlista blir den 22 december 2022.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner