Börsnotering av

Einride AB

Einride är ett transportföretag som utvecklar T-poden, ett fordon som är själv- och fjärrstyrt.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Kommande

Ägare

Uppdatering: Capital Group är i början av 2022 uppe i 7,5 %.

Uppdatering: I maj 2021 tillkom Temasek, Soros Fund Management, Northzone och Maersk Growth.

Bland investerarna finns EQT Ventures, NordicNinja VC, Ericsson Ventures, Norrsken Foundation, Plum Alley Investments och Plug and Play Ventures.

Värdering

Uppdatering: Närmare 13 miljarder kronor, enligt vad aktien handlas till i början av 2022.

3-4 miljarder kronor när bolaget tog in 930 Mkr i maj 2021 enligt uppgift till Di Digital.

Mer information

I början av mars 2021 skrev Techcrunch, med hänvisning till uppgifter de fått, att Einride söker finansiering på 75 MUSD och även överväger en börsnotering via en SPAC. Enligt Techcrunch har Einride hittills tagit in 32 MUSD.

Uppdatering: I början av maj 2021 fick Einride in 930 Mkr i nytt kapital, bl.a. från de nya investerarna Temasek, Soros Fund Management, Northzone och Maersk Growth.

Bolagets vd Robert Falck bekräftade i samband med detta i en kommentar till Di Digital att någon spac-notering aldrig har diskuterats.

”Diskussioner om en Spac-notering är ingenting som vi har varit involverade i med någon extern part. Men vi börjar bli ett välprofilerat bolag, samtidigt som det just nu finns stora ekonomiska intressen där ute som ser Spac som en intressant affärsmöjlighet. Någonstans där tror jag ryktet uppstod”

Uppdatering: I början av januari 2022 skrev Di Digital att det pågår en aktiv handel i Einride och att aktien nu handlas kring 52 euro eller 536 kronor, vilket ger en värdering närmare 13 miljarder kronor. Capital Group har köpt i omgångar och äger nu 7,5 %.

Angående en notering säger vd Robert Falk "En börsnotering är ett gångbart alternativ för oss framåt, men när och var det sker kommer vara en fråga om ekonomi, tajming och situationen på världsmarknaden”

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner