Börsnotering av

Bufab Holding AB

Bufab utvecklar, tillverkar och marknadsför ett brett sortiment av fästelement, från standardprodukter till tekniska spetsprodukter. Erbjudandet omfattar även teknisk utveckling, material- och produktionskunnande samt logistik.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Genomförd

Ägare

Nordic Capital Fund V.

Uppdatering: Inför noteringen säljer Nordic Capital Fund V 55,5 % av sitt innehav till allmänhet och institutioner, och upp till 72,5 % om övertilldelningsoption används.

Värdering

1,5 miljarder kronor enligt Dagens Industris uppskattning i juli 2013.

Uppdatering: 1.699-1.861 Mkr enligt erbjudandet inför noteringen (44-50 kr per aktie).

Uppdatering: Priset per aktie fastställdes till 46 kr.

Mer information

Finnveden Holding AB har bestämt att dela upp verksamheten i två självständiga enheter, Bulten och Metal Structures. Bulten är en tänkbar börskandidat.

Uppdatering: I mars 2011 sägs FinnvedenBulten vara på väg till börsen, dvs igen separat notering av Bulten.

Uppdatering: Verksamheten inom fästelement för industrin samlades, visar det sig, i Bufab år 2005. I slutet av januari 2012 kommer uppgifter om att ägaren, Nordic Capital, planerar att sätta företaget på börsen.

Uppdatering: I juli 2013 har Dagens Industri uppgifter om att Carnegie, Handelsbanken och SEB har bjudits in om att komma med upplägg att ta Bufab till börsen eller genomföra en annan försäljning.

Uppdatering: I början av december 2013 sägs bankerna vara ute och känna sig för kring en börsnotering under 2014.

Uppdatering: Den 10 februari 2014 meddelade Bufab att de ska notera sig på Stockholmsbörsen den 21 februari 2014 och att ägaren Nordic Capital Fund V säljer aktier till allmänhet och institutioner.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner