Börsnotering av

Bravida AB

Bravida erbjuder en heltäckande specialistkompetens inom el, vs (värme och sanitet) samt ventilation. Inom dessa teknikområden verkar företaget över hela installationsprocessen, från design och projektering till installation och service.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Genomförd

Ägare

Uppdatering: Upp till 49,4 % av aktierna kommer att byta ägare inför börsnoteringen.

Uppdatering: Bravissima Holding AB är huvudägare, ett företag som indirekt kontrolleras av vissa investeringsfonder, rådgivna av Bain Capital Partners.

Uppdatering: Bain Capital, som köpte bolaget av Triton år 2012.

Private equity-företaget Triton är sedan 2006 huvudägare.

Värdering

Uppdatering: Priset fastställt till 40 kr.

Uppdatering: Prisintervallet har snävats in till 40-42 kr.

Uppdatering: 7 256 - 8 869 Mkr (36-44 kr per aktie) enligt erbjudandet inför börsnoteringen.

Uppdatering: 10 miljarder på skuldfri baserat på Eltels värdering i april 2015.

6 miljarder kronor enligt uppskattning i december 2011.

Mer information

Bravida hade planer på att notera sig kring 2002/2003. Triton köpte större delen av företaget under 2006. Bravida anses vara en framtida kandidat för börsnotering, specifika planer har dock inte kommunicerats.

Uppdatering: Bravida meddelade i slutet av januari 2011 att man rekryterat Mats O Paulsson som ny VD. Man lyfter i pressmeddelandet fram att Paulsson under sin tid som VD på PEAB framgångsrikt ledde företaget till en börsnotering.

Uppdatering: Under november 2011 pratas det om att finska Outokumpu vill köpa Bravida av Triton. Outokumpu ska ha anlitat två rådgivare.

Uppdatering: Triton och Bain Capital meddelar i mitten av maj 2012 att Bain Capital köper Bravida av Triton Fund II. Ingen prislapp anges.

Uppdatering: Bravida har tagit steget in i Finland genom att köpa Peka Group. I slutet av april 2015 skriver DI att börsen hägrar för Bravida, speciellt som Eltel har tagits emot bra av marknaden. Eltels värdering översatt till Bravida skulle ge en värdering på 10 miljarder kronor, och då har inte hänsyn tagits till att Bravida kan anses ha en lägre riskprofil än Eltel.

Uppdatering: Reuters rapporterar i mitten av maj 2015 att Bain har valt Nordea, Deutsche Bank och Morgan Stanley som banker för en börsnotering av Bravida under andra halvåret 2015 eller början av 2016.

Uppdatering: Bravida meddela den 21 september 2015 i ett pressmeddelande sina planer för en börsnotering, som planeras att ske under fjärde kvartalet, vilket tolkas som oktober om allt går enligt plan.

Uppdatering: Bravida noteras på börsen den 16 oktober 2015. Ingen nyemission görs, utan ägaren säljer befintliga aktier, motsvarande upp till 49,4 % av aktierna i bolaget.

Anmälningsperioden i erbjudandet till allmänheten i Sverige pågår mellan den 6 - 14 oktober 2015.

Uppdatering: Prisintervallet har snävats in till 40-42 kr.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner