Börsnotering av

Bohemian Wrappsody AB

Bohemian Wrappsody erbjuder tjänsten Wrapp via mobilappar och webb. En digital social presentkortstjänst som hjälper företag att få kunder.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Inställd

Ägare

Uppdatering: Efter nyemission på 25 Mkr sommaren 2015; H&M 6,4 %, Klarna 9,5 %.

Hjalmar Winbladh, Carl Fritjofsson och övriga grundare äger tillsammans drygt 50 % efter emissionen under juni 2013. Övriga ägare är bland andra Greylock Partners, Atomico, SEB Private Equity, American Express, Qualcomm Ventures och Creandum.

Värdering

Värdering är inte känd.

Mer information

I juni 2013 gjorde företaget en andra finansieringsgrunda där de fick in 15 MUSD, dvs strax under 100 Mkr. De nya investerarna i den rundan var Qualcomm Ventures, American Express och SEB Private Equity. De tidigare investerarna Greylock Partners, Atomico och Creandum deltog också. [u][url=http://www.nyemissioner.se/video/intervju_med_wrapp__verksamheten_och_nyemissionen/80]Se intervjun som Techcrunch gjorde med Wrapps medgrundare och COO Carl Fritjofsson[/url][/u] i samband med emissionen.

Hjalmar Winbladh säger i samband med kapitalanskaffningen under juni 2013 att hans mål är att bygga ett företag som så småningom kan börsnoteras.

Uppdatering: I slutet av april 2014 rapporterar Digitalpodden att de från källor hört att Wrapp inte får verksamheten att lyfta och att mycket av pengarna gått åt i den snabba expansionen i början. Samt att Wrapp nu funderar på att ändra sin tjänst, från presentkortsupplägget till något åt cashback-hållet.

Uppdatering: Wrapps ursprungliga tjänst och affärsidé är nedlagd. Företaget var nära en storsatsning i USA tillsammans med en stor kedja, men vilken blev uppköpt och satsningen gick upp i rök. Företaget har efter det släppt en ny tjänst, där betalkort och app används i ett reklampupplägg, oklart hur det går. Hjalmar Winbladh har lämnat företaget. Vi betraktar planerna på en notering som inställda.

Uppdatering: Under sommaren 2015 gör Wrapp en nyemission på 25 MKr där bland annat H&M och Klarna deltar. De befintliga investerarna Creandum och Atomico deltog också, liksom medgrundaren Hjalmar Winbladh. Emissionen gjordes i juli, men vissa av investerarna har tom september på sig att teckna och betala hela sina belopp.

Uppdatering: I början av november 2015 skriver Breakit att Klarna investerat ytterligare 8,2 Mkr i Wrapp. Det ska ha varit en avtalad tilläggsinvestering.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner