Börsnotering av

Binero Group AB

Binero levererar solid och skalbar molninfrastruktur till företag och organisationer med hållbarhet och dataintegritet i fokus. Binero Group AB hette tidigare Oniva Online Group Europe AB. Oniva Online Group Europe AB hette tidigare Getupdated Internet Marketing AB.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Inställd

Ägare

Noterat på First North

Värdering

Noterat på First North

Mer information

Företaget var först noterat på NGM, men bytte sedan till First North som ett led i att noteras på Stockholmsbörsen.

Uppdatering: Getupdated planerade en notering på Stockholmsbörsen under 2008. Företaget har dock brottats med ekonomin och likviditeten har tidvis varit anstängd. En notering på Stockholmsbörsen har därför inte varit möjlig under 2008.

Uppdatering: Företaget drabbades av ytterligare problem under 2009. Högst osäkert när Getupdated kan aktivera sina planer på listbyte igen.

Uppdatering: Oniva Online Group gör under hösten 2013 en serie emissioner. I början av november 2013 när två av emissionerna presenteras så meddelar företaget även ambitionen att under 2014 byta lista från First North till Nasdaq OMX Stockholm.

Uppdatering: I början av juni 2014 gör polisen en razzia hos Oniva. Finanschefen har gripits misstänkt för insiderbrott. Det återstår att se om han är skyldig eller inte, men en sådan händelse skyndar i alla fall inte på en flytt till Stockholmsbörsen.

Uppdatering: I följden av den senaste skandalen ändrar styrelsen om i den operativa ledningen. Torbjörn Wik blir tillförordnad VD, i dag affärsområdesansvarig för Online marketing. Bolagets tidigare vd Urban Johansson fortsätter i bolaget med arbete inom internationell affärsutveckling och finansieringsfrågor.

Dagarna innan detta har det även uppmärksammats att två av grundarna sålt stora delar av sina innehav det senaste halvåret. Nyligen uppmärksammade även Börspodden att Oniva hållit väldigt tyst om hur rapporterna utformats, sätt som gjort att vinsten har sett mycket högre ut.

Uppdatering: I slutet av juli 2014 bubblar det upp många fula saker i bokföringen. Aktien kraschar, ledningen och styrelsen pratar om eventuella rättsliga åtgärder mot förra ledningen. Vi betraktar planerna på en notering på huvudlistan som inställda.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner