Spotlight Stock Market får en stor portfölj av ETP-produkter till sin marknadsplats

Kryptovalutor

Valour flyttar hela 19 olika ETP-produkter från NGM till Spotlights nylanserade marknadsplats för ETF-produkter. Ger 7-8 Mkr i courtageintäkter för Spotlight per år om omsättningen förblir den samma.

Spotlight Stock Market, som drivs av det noterade företaget Spotlight Group, lanserade för några månader sedan möjligheten att lista ETP-produkter på marknadsplatsen. Det följdes av att Valour listade två nischade ETP-produkter, trackercertifikat på kryptovalutorna Core och HBAR (Hedera). Det föll uppenbarligen väl ut för idag meddelade Spotlight att Valour flyttar en portfölj på 19 olika ETP:er från NGM till Spotlight.

Handelsomsättningen på de 19 ETP-produkterna har de senaste 12 månaderna varit 14,3 miljarder kronor och Spotlight beräknar, utifrån instrumentens omsättning under den senaste tolvmånadersperioden, att courtageintäkterna från dessa instrument motsvarar cirka 7–8 miljoner kronor på årsbasis med en god vinstmarginal.

”Vi är mycket stolta och glada över vårt samarbete med Valour, vilket medfört en flygande start för vårt segment för ETP:er som lanserades så sent som i juni. Genom att flytta alla sina ETP:er till Spotlight Stock Market tar Valour nu nästa steg i en relation som vi har stora förväntningar på när det gäller att öka antalet högkvalitativa instrument som handlas i en säker miljö. Dessutom kommer nu Valours ETP:er att handlas i ett system där det finns betydande förutsättningar för ökad internationell handel”, säger Spotlight Groups koncernchef Peter Gönczi.

”Samarbetet med Spotlight Stock Market gör att vi kan öka takten med att lansera nya instrument på marknaden. Vi kommer nu att ha 23 instrument noterade på Spotlight, men målsättningen är att ha minst det dubbla antalet och att tillsammans med Spotlight bli hela Europas ledande plats för krypto-ETP:er”, säger Johanna Belitz, Head of Nordic på Valour.

Bland instrumenten som Valour flyttar till Spotlight Stock Market finns bland annat ETP:er med Bitcoin, Ethereum och Solana som underliggande tillgångar. Första handelsdag på Spotlight Stock Market blir måndagen den 21 oktober 2024.

Spotlight Group AB

Spotlight Group är en koncern som äger marknadsplatsen Spotlight Stock Market, fondkommissionären Sedermera samt ett antal andra relaterade verksamheter. Spotlight Group AB hette tidigare ATS Finans Holding AB. ATS Finans Holding AB hette tidigare Kaffelt AB.