30 procent i uppsida och 7,4 procent i direktavkastning – köp Coor säger Di

Coor tar hand om kontor

Coor är veckans aktie i Dagens industri och analysen mynnar ut i en köprekommendation. Kombination av 30 procent i uppsida för aktien och 7,4 procent i direktavkastning.

Coor är veckans aktie i Dagens industri och analysen mynnar ut i en köprekommendation. Tidningens analytiker ser en uppsida på 30 procent i aktien i kombination med en direktavkastning på 7,4 procent. Man lyfter fram att det brukar bli bra att köpa aktier med låg värdering i osäkra tider.

Kontrakten Coor skriver är ofta på fem år och bolagets mål är att behålla 90 procent av omsättningen när de omförhandlas. Under första halvåret var utfallet 94 procent.

Coor har tappat ett fåtal större kontrakt som fått genomslag i aktien, där ett stort Ericsson-kontrakt för ett drygt år sedan fick aktien att falla rejält. De kommande två åren är det färre kontrakt som ska omförhandlas. Bolaget har adderat ny omsättning i takt med att man förlorat kontrakt, men i början av ett kontrakt är marginalen lägre eftersom det finns uppstartskostnader.

Coor vill minska skuldsättningsgraden från 2,7 gånger justerad EBITDA till 2 för att minska räntekostnaderna. Di tror dock att pengarna ändå räcker till 3,10 kronor i utdelning per aktie.

Coor-aktien stängde på 42,22 kronor i fredags.