Th1ng har säkrat ett lån på 10 Mkr från huvudägaren Skellefteå Kraft

Heatmanager, IoT inom fastighetsvärme

Th1ng siktar på att bli kassaflödespositiva under 2025. Styrelse och VD arbetar med kapitaliseringsfrågan, under lugna former, då huvudägaren Skellefteå Kraft nu har godkänt ett lån på 10 miljoner kronor.

Th1ng är idag ett IoT-företag, noterat på First North. Efter flera förändringar har bolaget nu som mål att bli kassaflödespositiva någon gång under 2025. Fram till dess krävs någon form av finansiering och bolaget skrev idag att styrelse och VD arbetar med kapitaliseringsfrågan, så en nyemission kan mycket väl bli aktuell.

Kapitaliseringsfrågan kan dock hanteras under lugna former då bolaget idag meddelade att deras huvudägare Skellefteå Kraft har godkänt ett brygglån på 10 miljoner kronor som ska återbetalas först den 1 december 2025. Syftet med lånet är att bolaget ska kunna vidareutveckla verksamheten och befästa en position som ledande aktör inom IoT-segmentet.

AktieägareProcent
Skellefteå Kraft AB18,5 %
Nils Andersson10,1 %
Klas Westholm9,4 %
Måns Flodberg8,3 %
Kim Liljegren6,5 %
Dotmira Holding AB4,4 %
Avanza Pension4,3 %
Robert Eklann1,7 %
Lars Österberg1,5 %
Paul Rundkvist1,5 %
Aktieägare den 30 juni 2024

Th1ng AB

Th1ng levererar infrastruktur och smarta lösningar för energisektorn, fastighetssektorn, offentlig förvaltning, vård och omsorg. Med sin IoT-plattform, IoT Open, säkerställer TH1NG utbyte av data med sensorer, givare eller andra dataflöden, och möjliggör fjärrövervakning, styrning samt automatisering av verksamheten. Genom att knyta samman stora mängder av data, kan IoT Open utgöra den centrala knutpunkten för den digitala transformationen.