Oscar Properties undvek konkurs, ska göra en företrädesemission och användas som noteringsskal

Glad affärsman

Oscar Properties klarade sig från konkurs. Nu ska en företrädesemission göras för att nollställa balansräkningen och sedan ska skalet användas till ett omvänt förvärv.

Det väldigt ofiltrerade och direkta pressmeddelandet från Oscar Properties VD i onsdags fungerade. Bostadsrättföreningen drog tillbaka sin konkursansökan och Stockholms tingsrätt skrev på övertid av ärendet.

Nu är Oscar Properties plan att göra en företrädesemission där även fordringsägarna ska delta. Om den lyckas, då är bolagets balansräkning nästan rensad. Oscar Properties är då ett mer eller mindre tomt skal, som är noterat på börsen, och har ansamlade förluster som kan användas för förlustavdrag. Detta skal ska då göra ett omvänt förvärv av ett bolag som vill noteras på börsen.

“Nu har vi fått lite andrum. Senast idag kring lunch har jag varit i samtal med en välrenommernad investmentbank om nästa steg. Planen är att gå ut med en företrädesemission där fordringsägsarna erbjuds teckna aktier genom kvittning i kombination med en kontantdel som kommer att garanteras av existerande aktieägare och externa parter.

Om den emissionen lyckas är planen att erbjuda en börskandidat en börsplats med lite cash i, med en i stort sett rensad balansräkning och med förlustavdrag runt 1,5 miljarder. Ihop med invetmentbanken har vi redan börjat identifierat börskandidater som skulle kunna vara intresserade av att göra en s k IPO via vår plattform.

Beträffande det som har förevarit i ärendet har parterna valt att inte gå ut med. Vi tittar inte bakåt utan framåt. Som Centerpartiet… ” 😉

Läs även: Fem aktuella noteringar via omvända förvärv

Oscar Properties Holding AB

Oscar Properties har visionen att skapa moderna bostäder som är så unika att människor aktivt söker sig till en Oscar Properties-byggnad vid valet av nytt boende. Modern design och arkitektur har allt sedan dess varit kärnan i bolagets identitet. Produktionen av bostäder sker genom såväl konvertering av kommersiella fastigheter som genom nyproduktion.