Intervju med grundarna av Greenbridge-portföljbolagen Divergent Technologies och Czinger Vehicles

Kevin och Lukas Czinger

Intervju med Kevin och Lukas Czinger, grundarna av Divergent Technologies och Czinger Vehicles, portföljbolag till IPO-kandidaten Greenbridge.

Ola Rollén planerar att börsnotera sitt investeringsföretag Greenbridge i år. Ett av portföljbolagen är Divergent Technologies som har tagit fram ett komplett hård-mjukvarusystem för att 3D-printa strukturer för bland annat bilar och flyg. För att visa upp teknologin så har även Czinger Vehicles grundats som bygger sportbilar i hyper car-klassen.

I det senaste avsnittet av Greenbridge-podden intervjuas personerna bakom de två företagen, Kevin och Lukas Czinger, en far-son-duo.

”Divergent är en komplett mjukvaru- och hårdvarulösning som är utformad för att omdefiniera diskret tillverkning. Genom sin egen teknikutveckling kallad DAPS, eller Divergent Adaptive Production System, använder de sig av generativ AI, additiv tillverkning eller 3D-utskrift och robotmontering för att producera delar till kunder som McLaren, Aston Martin och General Atomics.

Czinger Vehicles utvecklades som en uppvisning av kraften i deras revolutionerande tillverkningssystem och är ett hyperbilmärke som slår rekord över hela världen, senast genom att ta den snabbaste tiden för en produktionsbil på Goodwood Festival of Speed Hill Climb.”

Greenbridge

Greenbridge är ett investeringsbolag som drivs av Ola Rollén.