Doxas företrädesemission tecknad till 126 procent

Doxa-fastighet

Företrädesemissionen i Doxa övertecknad. Aktien pressades ner hårt av emissionen, har vänt upp från sin botten under teckningsperioden.

Doxa gjorde en företrädesemission på 643 miljoner kronor till villkor som fick aktien att falla kraftigt. Nu är dock emissionen genomförd och den tecknades till 126 %, varav cirka 98,5 procent tecknades med stöd av teckningsrätter och cirka 27,6 procent tecknades utan stöd av teckningsrätter.

Emissionen gjordes till 1 krona per aktie och på aktiemarknaden var aktien som lägst nere i 1,11 kronor. Aktien har dock sedan vänt upp något och stängde igår på 1,27 kronor.

Det återstår att se var aktien tar vägen, men under teckningsperioden kunde man läsa att flera så detta som en botten för aktien. Stora emissioner till lågt pris per aktie i bolag som ändå har någon form av vettig verksamhet tenderar ofta att vara en vändning att hålla koll på för investerare.

Doxa AB

Doxa är verksamt inom fastighetsinvesteringar. Investeringsverksamheten är inriktad på svenska onoterade och noterade fastighetsrelaterade aktier och andra fastighetsrelaterade tillgångar utan begränsning till fastighetskategori, region eller innehavstid.