Schibsted investerar i peer-to-peer-lån

Schibsted investerar i Prêt d’Union, det franska peer-to-peer-låneföretaget. Detta bara några dagar efter uppgifter om att Rocket Internet planerar att lansera liknande verksamhet.

Tidigare i veckan skrev vi om att Kinnevik-relaterade Rocket Internet planerar att lansera Lendico, en plattform för peer-to-peer-lån i Europa. Idag meddelade Schibsted att de investerar i Prêt d’Union, det franska peer-to-peer-låneföretaget som är en av de större aktörerna i Europa. Schibsted ledde investeringsrundan på 10 MEUR, där även befintliga ägare deltog.

Det är en av Schibsteds första investeringar i Frankrike av denna typ. Schibsted är dock verksamt på den franska mediamarknaden och är sedan några år ensam ägare till köp- och säljsajten Le Bon Coin, tänk “franska Blocket.se”.

Det känns rimligt att anta, speciellt med Schibsteds intåg, att Prêt d’Union har planer på expansion till fler länder. Detta samtidigt som Rocket Internet har planer på lansering i flera länder. Det kan bli en intressant utveckling. Samtidigt är marknaden för peer-to-peer-lån i Europa ännu väldigt liten, så det finns utrymme för flera aktörer att växa.