Legoland framgångsrikt börsnoterat

Merlin Entertainment, som bland annat äger Legoland-parker, har gjort en framgångsrik börsnotering i London. Verksamheten har tidigare ägts av private equity-firmorna Apax Partners, Hermes Private Equity, Blackstone och CVC Capital Partners.

Merlin Entertainment (MERL) gjorde en framgångsrik börsnotering i London den 8 november. Företaget driver nöjesparker, inklusive det för många svenskar kända konceptet Legoland och Madame Tussauds. Det måste på något sätt kännas skönt för private equity-branschen. Det är inte ovanligt att ägandet av företag går mellan olika pe-firmor, men denna verksamhet (det har skett sammanslagningar på vägen) har vandrat mellan Apax Partners, Hermes Private Equity, Blackstone och CVC Capital Partners. Positivt är att alla private equity-firmor har gjort bra affärer på Merlin, och då kursen nu gått upp sedan noteringen så har de som köpte inför noteringen också gjort en bra affär.

Den lyckade börsnoteringen av Merlin Entertainment har gett många branschpersoner en förhoppning om att fler private equity-ägda företag kan noteras.

Läs även: Private equity-energi mot börsnotering i London