CombinedX har en stark position inom digitalisering – köp aktien anser Börsveckan

Digital verksamhet

Börsveckan har gjort en analys på CombinedX som mynnar ut i att det är bra att köpa aktien. Bolaget har en stark position inom digitalisering med diversifierad kundbas och förväntad god efterfrågan framöver.

Börsveckan har gjort en analys av CombinedX som mynnar ut i en köprekommendation för aktien.

Börsveckan skriver att CombinedX är en digitaliseringspartner med tio helägda dotterbolag som specialiserar sig på Infrastruktur och Säkerhet, Systemutveckling, Sälj och Marknad samt Systemstöd, med fokus på kunnande och lönsamhet snarare än pris. Dotterbolagen är autonoma och bygger egna varumärken, med central kunskapsdelning och synergier inom försäljning, marknadsföring och rekrytering. 45 procent av omsättningen 2023 kom från korsförsäljning.

Företaget har haft årlig tillväxt sedan 2015, delvis genom förvärv. Den organiska tillväxten var i genomsnitt 6,6 procent mellan 2021-2023. EBITDA-marginalen har varit tvåsiffrig sedan 2020, mellan 11,2-15,9 procent.

Målet för 2028 är en omsättning om minst 250 miljoner kronor per dotterbolag och en total omsättning över 1 miljard innan 2025, med en rörelsemarginal på minst 10 procent. Med senaste förvärven är omsättningen drygt 950 miljoner kronor och rörelsemarginalen 11 procent. Bolaget har utrymme för fler förvärv och målsättningen är att nettoskulden ska vara maximalt 2x EBITDA.

Rapporten för första kvartalet visade en organisk nedgång på 1,4 procent och en rörelsemarginal på 11 procent. Bolagets värdering är ca 11x EBIT på rullande 12 månader, med förvärven inräknade. Historiskt har förvärven varit blandade, men de senaste större förvärven, M3CS och WhyIT, förväntas bidra positivt.

VD Jörgen Qwist är en betydande ägare med aktier värda ca 50 miljoner kronor. Flera investmentbolag, inklusive Edastra, Grenspecialisten och Spiltan Invest, finns också bland de största ägarna.

CombinedX har en stark position inom digitalisering med diversifierad kundbas och förväntad god efterfrågan framöver. Organisk tillväxt och strategiska förvärv förväntas fortsätta driva företagets positiva utveckling.

CombinedX AB

CombinedX är en grupp konsultbolag som hjälper företag och organisationer inom digitalisering. Bland bolagen i gruppen finns Nethouse, Elvenite, Netgain, CloudPro, Ninetech, Viewbase, Smartsmiling, Two och Dynamo.