Yubico som håller på att noteras via ACQ Bure får en neutral rekommendation

Affärsvärlden ger en neutral rekommendation till Yubio/ACQ Bure-aktien, men det finns en uppsida.

Yubico är det internationellt uppmärksammade it-säkerhetsföretaget som är mitt uppe i att notera sig via spac-bolaget ACQ Bure. ACQ Bure handlas till 99 kronor, att jämföra med 100 kronor som var IPO-priset.

Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på bolaget och är hyggligt positiva till verksamheten, men i huvudscenariot räcker det bara till en neutral rekommendation. Att tillväxten ser ut att falla kommande kvartal tar uppenbart bort en del entusiasm.

“Yubico affärsmodell är attraktiv. Bolaget skulle mycket väl kunna växa runt 30% framöver och aktien värderas dubbelt så högt som vi skissat på.”

“På våra prognoser, som tar intryck av att tillväxten ser ut att falla kommande kvartal, är uppsidan inte superstor. Det optimistiska scenariot lockar visserligen och känns mer sannolikt än i många andra bolag, men just nu står vi över aktien med ett neutralt råd.”

Yubico AB

Yubico är ett globalt cybersäkerhetsföretag som tillhandahåller avancerade autentiseringslösningar som förhindrar användandet av stulna digitala identiteter. Bolagets produktnamn är YubiKey. Yubico AB hette tidigare ACQ Bure AB.