VBG-aktien har rusat i höjden – fortsatt köpläge säger Di

Tumme upp

VBG-aktien har dubblerats det senaste året, men det finns mer att hämta i kvalitetsbolaget som nu börjar upptäckas av investerare skriver Dagens industri.

VBG-aktien har dubblerats det senaste året och ännu mer än så om vi sträcker oss några månader längre och utgår från botten. Dagens industri skriver att det finns mer att hämta i aktien och delar ut en köprekommendation till aktien i det missförstådda kvalitetsbolaget som investerare nu har börjat upptäcka.

Dagens industris analytiker Mikael Vilenius lyfter fram att VBG har levererat en snabb organisk tillväxt, har en låg skuldsättning och fortfarande är något av en doldis.

Tidningen går igenom bolagets olika delar och när det hela summeras så drar man av 300 miljoner kronor för bolagets centrala kostnader och 400 miljoner kronor som är bolagets skulder. När värdet på delarna räknas samman så blir det en summa på 9,7 miljarder kronor, vilket motsvarar 390 kronor per aktie, vilket är 24 procent över veckans stängningskurs.

VBG Group AB

VBG Group är en internationell verkstadskoncern med helägda tillverknings och försäljningsbolag i Europa, USA, Indien och Kina.