Vändning i sikte för Coor-aktien skriver Dagens industri

Städare på Coor

År 2023 var inte något bra år för Coor-aktien, men Dagens industri ser att en vändning finns i sikte under 2024.

År 2023 var inte något bra år för Coor-aktien. Bolaget tappade ett stort kontrakt med Ericsson och inflationen ökade kostnaderna. Dagens industri anser dock att det nu finns en vändning i korten för bolaget och aktien, vilket gör att den långsiktige investeraren kan börja köpa.

”Servicetjänstbolaget Coor har en tuff tid bakom sig på börsen. Ett förlorat storkontrakt, flera nya kontrakt och inflation har tyngt lönsamheten. Vändningen kan dock vara nära och om lönsamheten förbättras finns det goda chanser att värderingen lyfter. För den långsiktiga är det därför läge att börja doppa tårna igen.”

Styrelsen har föreslagit att utdelningen ska sänkas i år, då bolaget vill minska sin belåning. Men trots detta så kommer direktavkastningen ändå att ligga på 6,5 procent. Dagens industri skriver även att om saker utvecklas som tänkt för Coor så kan utdelningen komma att höjas igen under 2024.

Aktien stängde på 45,34 kronor i fredags.

Coor Service Management Group AB

Coor Service Management är ett ledande företag inom utveckling och effektivisering av servicefunktioner samt att ta hand om outsourcing av sina kunders stödfunktioner. I Coors verksamhet finns en bredd av olika serviceyrken samlade, t ex receptionister, telefonister, säkerhetsexperter, lokalvårdare, kockar, personer som utvecklar servicetjänsterna – och många andra. Gemensamt för alla är att ta hand om kompletta serviceleveranser.