Välkända och okända företag noterar sig

Notering av Idun Industrier, AIP Tech, Hemnet, Linas Matkasse och PMD Solutions under våren 2021.

Idun Industrier – En bolagsgrupp som långsiktigt utvecklar och förvaltar svenska industriföretag. Bolaget meddelade i förra veckan att de gör en noteringsemission på 219 Mkr och sedan noterar sig på First North. Alcur Fonder, Cliens Kapitalförvaltning, Handelsbanken Fonder och Investment AB Spiltan har åtagit sig att teckna aktier till ett värde om cirka 130 Mkr. Därutöver har tre av Iduns huvudägare, Adam Samuelsson, Luliem Capital AB och Ulf Rosberg åtagit sig att teckna aktier motsvarande ett värde om cirka 33 Mkr.

AIP Tech – Athanase Tech AB (AIP Tech) investerar i privata och publika innovationsbolag som befinner sig i framkant inom robotisering, digitalisering och självlärande system. Det blir inget noteringserbjudande utan verksamheten noteras på First North inom kort genom att ta över det tomma Logistea AB-skalet (Logistea har sålt sin verksamhet och pengarna kommer att delas ut till ägarna innan transaktionen med AIP Tech). AIP Tech ägs av Athanase Industrial Partner Ltd, Athanase Industrial Partners Fund II, Athanase Industrial Partners II Kommanditbolag och Swedbank Robur Fonder AB. 

Hemnet – Sveriges största bostadssajt via vilken majoriteten av Sveriges bostadsköpare hittar sin bostad. Di skrev förra veckan, men hänvisning till en uppgiftslämnare, att Hemnet kan börsnoteras redan i april 2021. Bolaget ska under den senaste tiden ha genomfört early-look-möten med utvalda investerare.

Linas Matkasse – Säljer livsmedel som körs hem till kunderna. Verksamhet i Sverige och Norge. Har varit aktuell för en börsnotering tidigare utan att det blivit något men verksamheten ska nu ha utvecklats bra och Di Digital skrev i förra veckan att en börsnotering är aktuell under våren.

PMD Solutions – Ett irländskt företag som utvecklar RespiraSense, en kontinuerlig andningsfrekvensmätare. Ingenting har uttryckligen sagts om en notering men de har presenterat sig för småsparare i Sverige och det brukar innebära att en notering på First North ska göras.


Läs även:

Havsfrun goes SPAC

Fyra nya kommande noteringar

Design, crypto, gambling, e-handel, nanoteknik, havremjölk och låneförmedling noteras under 2021

PMD Solutions

PMD Solutions utvecklar RespiraSense, en kontinuerlig andningsfrekvensmätare.