Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

21 november 2021

Urb-it har fått Ilija Batljan och IKEA som investerare

Urb-it har fått Ilija Batljan och IKEA som investerare


Urb-it har haft några jobbiga år men det har börjat gå bättre och nu har företaget fått bland annat Skandia, Ilija Batljan och IKEA som delägare via riktade emissioner.


Urb-it noterade sig på First North för drygt fyra år sedan och det blev ingen rolig start, aktien rasade och verksamheten lyfte inte. Men efter ett par-tre hårda år började bolaget hitta sin plats på marknaden. Vi har inte studerat bolaget närmare, men bolaget har gjort två större emissioner de senaste veckorna. Först investerade ett antal institutioner, däribland Skandia och även Ilija Batljan, 80,2 Mkr. Det följdes av att Ingka Investments, dvs IKEA, investerade 95 Mkr i fredags. Det är självklart ingen garanti att allt går bra, men ett klart bättre tecken än tidigare då grundaren Lage Jonason gång på gång tvingades tillföra kapital.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Norva24

IPO-intervju med vd för Norva24

Norva24 är verksamt inom infrastruktur under mark, närmare bestämt inom slamsugning och andra rörtjänster i Norden och Tyskland. Företaget gör nu en IPO på Stockholmsbörsen och i samband med detta gjordes denna intervju med vd Henrik Damgaard.

Följ oss