Två aktuella noteringar och en inställd

Cline Scientific noterar sina aktier på Aktietorget, Saltängen Property Invest på First North och Cederroth blev i stället uppköpt av norska Orkla.

Cline Scientific – Utvecklar och säljer verktyg baserade på nanoteknologi, för biomedicinsk forskning. Företaget ska lista sig på Aktietorget inom några månader och börjar presentera sig under januari.

Saltängen Property Invest – Det gick snabbt från att denna notering blev känd till att den i torsdags genomfördes på First North. Bolaget består av en enda fastighet, Saltängen 1 i Västerås, vilken hyrs ut till ICA. Fastigheten används för lager och logistik, samt en mindre del som kontor. Det är det fjärde noterade företaget som bara består av en fastighet, där ett femte, Torslanda Property Investment, noteras inom kort.

Cederroth – Har länge varit en noteringskandidat, men redan i september blev det känt att planerna ställts in. Nu står det klart att det är Orkla Home & Personal som köper 100 % av bolaget.

Läs även: En trippel i kommande noteringar

Cline Scientific AB

Cline Scientific utvecklar avancerade cancerdiagnostik och stamcellsterapier. Clines patenterade ytnanoteknologi erbjuder nya lösningar på kritiska utmaningar för cellbaserade produkter och processer inom life science.