Två aktuella emissioner på Stockholmsbörsen

Två företag på Stockholmsbörsen som nu gör emissioner är Engcon som gör en IPO och Pierce som gör en företrädesemission.

Engcon – En global leverantör av tiltrotatorer och tillhörande redskap som ökar grävmaskiners effektivitet, flexibilitet, lönsamhet och säkerhet. Vi skrev för en dryg månad sedan om att Engcon skulle börsnotera sig, men det gick fortare än vi hade trott. Den 17 juni noteras aktierna på Nasdaq Stockholm och inför det säljs befintliga aktier för 2 095 Mkr. Sista teckningsdag är den 15 juni.

Pierce – Ett e-handelsföretag inom motorcross, motorcykel och snöskoter som noterades på Nasdaq Stockholm för ett drygt år sedan. E-handelsföretagen har det rent allmänt tufft, men för Pierce har utvecklingen varit ännu jobbigare. Så pass jobbig att grundarna nu sålt hela sitt innehav, till Verdane som kom in som ny storägare. Nu gör Pierce en företrädesemission på 347 Mkr till 8,75 kr per aktie vilket motsvarar en pre-money-värdering på 347 Mkr. Teckningsperiod 14-28 juni.


Läs även:

En noteringsemission och två företrädesemissioner

Hemcheck fortsätter att kommersialisera sina engångstest för blodprover

 

Pierce Holding AB

Pierce är ett ehandelsföretag inom motorcross, motorcykel och snöskoter. Bolaget använder varumärken som 24MX, Sledstore och XLmoto.