Tre VR- och AR-bolag som ska notera sig under 2018

Tre VR- och AR-bolag som ska notera sig under 2018 är Adverty, Beyond Frames Entertainment och BoldArc.

Adverty – Utvecklar och erbjuder en annonsplattform för annonsering i VR, AR och 3d-mobilspel. Gör en nyemission på 23,3 Mkr med sista teckningsdag den 16 oktober och börjar handlas på First North den 25 oktober. Se video med Adverty

Beyond Frames Entertainment – Utvecklar spel inom VR, AR och MR. I gruppen ingår bland annat Cortopia Studios och Zenz VR. På Zenz VR återfinns för övrigt Niklas Persson, medgrundare av Refraction Games, dvs spelföretaget som Dice köpte och skapade spelfranchisen Battlefield. Ska notera sig under hösten.

BoldArc – Tillhandahåller stödtjänster till industrin i form av VR-applikationer, VR-visualiseringstjänster för konsumentmarknaden och utbildningsapplikationer i VR riktat till vårdgivare. Planerar för en notering på NGM Nordic-MTF under hösten.

Och två under 2019

PlayMagic – Malta-baserad spelutvecklare som var tidigt ute med att börja laborera med VR. Utvecklar en större titel för Oculus GO parallellt med att man utvecklar spel för flera andra plattformar. Bolaget har under en längre tid haft en notering i Sverige i planerna, där 2019 i dagsläget känns som en rimlig tidsplan.

WaVR – Ett innovationsföretag som är verksamma i gränslandet mellan VR/AR, spelutveckling, maskininlärning, datorseende och sensornät. Har inte kommunicerat någon noteringsplan, men NEVI köpte 10 % för några dagar sedan och det är i princip att likställa med att bolaget ska noteras.

Beyond Frames Entertainment AB

Beyond Frames Entertainment utvecklar spel inom VR, AR och MR. I gruppen ingår bland annat Cortopia Studios och Zenz VR.