Tre noteringar på huvudlistan och en på First North

MIPS, Ambea och SSM Holding ska notera sina aktier på börsen, och Isofol Medical på First North. Ebeco ställer in sin noteringsplan.

MIPS – Har utvecklat en teknologi för säkrare hjälmar, som används av ett stort antal varumärken inom olika områden. Noteringsplanerna är nu bekräftade och den 23 mars börjar de handlas på Nasdaq Stockholm. Gör en nyemission med sista teckningsdag den 21 mars. Se även intervju med MIPS VD

Ambea – Ett nordiskt omsorgsföretag. Företagsgruppen erbjuder boende, stöd, utbildning och bemanning inom vård och omsorg. Den eviga börsnoteringskandidaten berättade i veckan att de nu gör slag i saken och noterar sig på Nasdaq Stockholm.

SSM Holding – Bostadsutvecklare som förvärvar, utvecklar, säljer och producerar attraktiva bostäder inom stockholmsregionen. Företaget meddelade i veckan att de ska notera sig på Nasdaq Stockholm. ABG Sundal Collier och SEB är rådgivare.

Isofol Medical – Äger genom ett exklusivavtal med Merck & Cie världsrättigheterna till användningen av Modufolin vid cancerbehandling. En notering har varit på tal sedan 2011 och nu blir den av. En nyemission på 473 Mkr ska inledas under mars och sedan följer en notering på First North.

…och en inställd notering

Ebeco – Vi har tidigare berättat att detta norska tillverkningsföretag planerade en notering i Sverige. Men nu är planerna inställda, man låter nu den forna fienden Easyfill (noterat på Aktietorget) köpa upp verksamheten under vänskapliga former. Tydligen uppstod tycke mellan de två grundarna under de juridiska stridigheterna.

Läs även: Hjälmar, matkassar, ehandel, hissar och robotik mot notering

Ebeco AS

Ebeco AS är ett norskt tillverkande företag med fabrik i Slovakien med ett diversifierat utbud. Erbjuder bland annat display- och logistiskutrustning åt dryckesföretag, i form av kylskåp med smarta funktioner.