Tre livsmedelsföretag som ska notera sig

Tre livsmedelsföretag som ska notera sina aktier är Lohilo Foods, Oatly och SAV Winery.

Lohilo Foods – Lohilo Foods är ett relativt nytt men ändå redan brett livsmedelsföretag. Bolaget började sin resa som glasstillverkare under namnet Alvestaglass. Sedan dess har man adderat fler glassvarumärken som NICK’s, Bubbies och Järnaglass. Vidare har man tagit över rättigheterna för Häagen-Dazs i Sverige. Man har adderat torrvaror inom functional foods-kategorin och något man numera ser i livsmedelsbutikernas kylskåp, drycken Lohilo. Ska notera sig på First North denna höst. Se även video från februari där vd presenterar verksamheten.

Oatly – Tillverkar och säljer havremjölk, dvs alternativ till mjölk som är gjort på havre. En svensk framgångshistoria som när de tog in 200 miljoner dollar i juli fick en post money-värdering på 2 miljarder dollar. Redan då skrev WSJ att en börsnotering är nära. Den uppgiften följdes för några dagar sedan upp av en artikel i Bloomberg där det påstods att noteringen ska ske under första halvåret 2021 i USA. Enligt samma artikel ska det talas om en värdering på 5 miljarder dollar.

SAV Winery – Producerar och säljer mousserande vin gjort på björksav. Bolagets första produkt SAV 1785 Pétillant Naturel säljs redan runt om i Europa. Och i bolagsbevakningens och analysens tjänst så har vi på Nyemissioner.se beställt en flaska på Systembolaget och provsmakat. Det visade sig vara ett friskt och lättdrucket bubbel. Efter en prishöjning kostar det 119 kr för en flaska. Bolaget ska noteras på Spotlight under 2021.

Läs även: Tre spännande företag som ska notera sig under hösten

Oatly Group AB

Oatly är ett livsmedelsbolag som tillverkar och säljer havremjölk, dvs alternativ till mjölk som är gjort på havre. Oatly Group AB hette tidigare Havre Global AB.