Tele2 är den defensiva aktien med säker direktavkastning

Tele2 är veckans aktie i Dagens industri och det blir en köprekommendation till låg risk. Det är Richard Bråse som står för analysen.

”Aktien har genererat svagare totalavkastning än Stockholmsbörsen på tio, fem, tre och ett års sikt. Men det närmaste året väntar revansch. Verksamhetens stabilitet och den kassaskåpssäkra utdelningen kommer att lysa upp när konjunkturmörkret sänker sig över börsen.”

Utdelningen på 6,80 kronor ser Di som kassaskåpssäker och motsvarar en direktavkastning på 8,4 procent. Riskerna i bolaget har sänkts och en spektrumauktion som förväntades bli kostsam blev det inte när de olika operatörerna var återhållsamma.

Tele2 befinner sig i en fas med tunga investeringar samtidigt som resultatutvecklingen på hemmamarknaden är svag. Men från 2025 kommer det att vända och när investerare börjar blicka framåt mot det året kommer värderingen att stiga.

Läs även: Börsveckan rekommenderar tre bra aktier

Tele2 AB

Tele2 är en operatör som erbjuder produkter och tjänster inom fast- och mobiltelefoni, bredband, datanät, kabel-TV, innehållstjänster samt IoT-lösningar.