Teckna Alligator Bioscience inför noteringen

Alligator Bioscience noterar sig på börsen den 23 november och bjuder inför det ut aktier. Vi sammanställer vad analytikerna säger.

Alligator Bioscience är ett forskningsbaserat bioteknikföretag som utvecklar antikroppsbaserade läkemedel för behandling av cancer. Företaget har hunnit med en ordentlig resa redan och under 2015 kom ett genombrott då man skrev avtal med Johnson & Johnson-bolaget Janssen Biotech kring ett projekt, och samtidigt investerade även Johnson & Johnson i Alligator.

Nu gör Alligator en nyemission på 350 Mkr och ägarna säljer även befintliga aktier för upp till 138 Mkr, till kursen 32,50 kr. Sista teckningsdag är 22 november. Företaget noteras sedan på Nasdaq Stockholm den 23 november. Hur ska då en investerare göra?

Privata Affärer – Teckna

Privata Affärer rekommenderar att investerare tecknar sig. Man lyfter bland annat fram att ankarinvesterarna är Catella, Öresund och Norron, som tillsammans tecknar 150 Mkr.

“Att lösa cancerns gåta – det är Alligator Bioscience affärsidé för sin forskning som nu gör en nyemission i samband med en börsnotering. Som alla forskningsbolag finns det inga garantier för framgång, men många skäl talar ändå för att introduktionen blir en vinstaffär direkt från start.”

Dagens Industri – Teckna

Di rekommenderar att investerare tecknar sig och tror att aktien kommer att stiga snabbt när handeln inleds. Man betonar att det är hög risk och man rent allmänt ska vara försiktig med forskningsbolag, men att Alligator erbjuder ett bra förhållande mellan risk och potential.

”Bolaget är inte i akut behov av pengar som många andra forskningsbolag som söker sig till börsen. Johnson&Johnson-avtalet har bekräftat att Alligators forskning ligger i frontlinjen och Johnson&Johnson, som ligger lite efter de andra stora läkemedelsdrakarna på området, kommer att satsa stenhårt på att få Alligators cancerprodukt i mål.”

Läs även: QuickCool gör sig redo att börja sälja

Alligator Bioscience AB

Alligator Bioscience är ett företag inom bioteknik som optimerar proteiner. Företaget har ett stort fokus på cancerbehandling.