Teckna aktier i Engelska Skolan inför börsnoteringen

Internationella Engelska Skolan noteras på börsen och inför det säljer ägarna aktier. Hur ska då en investerare agera? Vi sammanställer vad analytikerna ger för rekommendationer.

Den 29 september noteras Internationella Engelska Skolan på Nasdaq Stockholm, ett utbildningsföretag som driver ett 30-tal mycket populära skolor. Företaget gör ingen nyemission Inför börsnoteringen, utan ägare erbjuder befintliga aktier till priset 52 kr. Allmänheten kan teckna sig t o m den 27 september. Hur ska då en investerare göra? Nedan sammanställer vi vad analytikerna rekommenderar.

De som är kunder hos Nordnet eller Handelsbanken tecknar sig enkelt där. Kunder i andra banker behöver öppna ett debiteringskonto hos Handelsbanken och skicka sin teckningsanmälan till banken enligt instruktionerna i prospektet.

Vi har blivit uppmärksammade på att det inte går att teckna via flera olika konton på samma bank, något som annars brukar vara ett knep för att i populära emissioner få så stor tilldelning som möjligt. 

Dagens Industri – Teckna

Dagens Industri går igenom Internationella Engelska Skolan och kommer fram till en solklar rekommendation att teckna. Man tar upp den politiska risken, men konstaterar samtidigt att det finns många risker i alla branscher. I grundläggande positiv faktor är att skolorna är genuint populära bland elever och föräldrar.

“Bolaget har en helt fläckfri historik med ständigt stigande lönsamhet och en tillväxt på närmare 20 procent per år. Den historiken inger trygghet.”

“Academedia värderas i dag (inklusive nettoskulden) till 14 gånger rörelsevinsten. IES värderas till drygt 12 gånger rörelsevinsten. Sett till att IES med sitt varumärke har bättre tillväxtförutsättningar bör IES även med hänsyn tagen till den politiska risken stiga med runt 30 procent på noteringsdagen till närmare 70 kronor per aktie.”

Börsveckan – Teckna

Börsveckan rekommenderar sina läsare att teckna aktier i Internationella Engelska Skolan inför noteringen. Man anger en riktkurs på 65 kr som kan uppnås på ett års sikt.

SvD Börsplus – Teckna

SvD Börsplus ger en stark teckna-rekommendation för Engelska Skolan. Analytikern tycker även att man kan köpa aktien upp till 60 kr efter börsnotering. Man ser en kurs kring 100-lappen som möjlig efter valet 2018.

”Det blir högsta betyg på nästan allt när vi tittar på börsnoteringen av Engelska Skolan. Gedigen organisk tillväxt, hög lönsamhet och extremt förutsägbar löpande verksamhet talar för en riktigt hög värdering. Om det inte vore för den lite läskiga politiska risken.”

Privata Affärer – Teckna

”När Internationella Engelska Skolan börsnoteras sker det när det förs en hård politisk debatt om vinster i välfärden. Det innebär en hög politisk risk, men det vägs upp av en låg värdering som högst sannolikt kommer innebära ett klipp direkt vid noteringen nästa vecka.”

Läs fler aktieanalyser

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB

Internationella Engelska Skolan driver ett 30-tal skolor i Sverige.