Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

5 december 2016

Teckna aktier i Edgeware inför börsnoteringen

Teckna aktier i Edgeware inför börsnoteringen


Edgeware noterar sig på börsen och inför det bjuds aktier ut till marknaden. Hur ska en investerare agera? Vi sammanställer vad analytikerna säger om erbjudandet.


Edgeware bygger hård- och mjukvarusystem som levererar TV-innehåll över IP-nätverk. Den 9 december noterar sig Edgeware på Nasdaq Stockholm och inför det erbjuds både nya och befintliga aktier till marknaden, till ett pris som sätts inom intervallet 25-30 kr, med sista teckningsdag den 7 december. Men hur ska då en investerare agera, vi sammanställer vad analytikerna säger.


Börsveckan - Teckna

Börsveckan ger sina läsare rådet att teckna aktier i Edgeware. Bolaget anses ha en tydlig nisch i takt med att "ip-vågen" får mediekonsumtionen att kontinuerligt förändras, med mer bandbredd och fler kontaktpunkter som bärande teman. Analytikern understryker dock att risken är högre än normalt.

SvD Börsplus - Teckna

SvD Börsplus ger rådet att teckna Edgeware inför börsnoteringen.

“Edgeware säljer teknik för att effektivisera och förbättra streamingtjänster via nätet. Det ligger ju helt rätt i tiden. Lägg till en attraktiv affärsmodell och produkter med höga marginaler så ter sig aktien högintressant att teckna – trots den osäkerhet som alltid finns inom nischer med snabb teknikutveckling.”

Privata Affärer - Teckna

Privata Affärer är positiva till Edgeware och rekommenderar investerare att teckna.

"Bolaget verkar i en sektor med snabb tillväxt där prislappen kan se dyr ut med dagens vinst, men fortsätter bolaget att växa med marknaden ser det mycket spännande ut."

Dagens Industri - Teckna inte

Dagens Industri rekommenderar att man inte tecknar Edgeware inför börsnoteringen. Man tycker visserligen att det är ett intresssant bolag in en växande marknad, men anser att prislappen inte lämnar något på bordet för investerarna. Man rekommenderar i stället att man tittar på bolaget och aktien framöver och köper om exempelvis prislappen har gått ner eller om bolaget utvecklas positivt så att en högre prislapp är motiverad.

"Vi landar i slutsatsen att Edgeware är ett spännande bolag med en bra position i en attraktiv nisch, men att det redan speglas i värderingen de noteras till."


Läs fler aktieanalyser

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss