Teckna aktier i Attendo inför börsnoteringen

Attendo noterar sina aktier på börsen den 30 november och inför det erbjuds både nya och befintliga aktier ut till investerare. Detta är vad analytikerna säger.

Attendo är ledande i Norden inom omsorg och sjukvård genom de två affärsområdena Attendo Care och Attendo MedOne. Den 30 november blir det en börsnotering av bolagets aktier och mellan den 17-26 november erbjuds investerare att köpa aktier för 50 kr styck, där det blir en kombination av 1,2 Mdkr i nyemission och 2,4 Mdkr i befintliga aktier. Nedan sammanställer vi vad analytikerna säger.

Affärsvärlden – Teckna

När Affärsvärlden gör försiktiga beräkningar värderas Attendo till p/e-multiplar om 11-12 för i år och nästa år, vilket tidningens analytiker anser vara billigt med de flest mått. De skriver att konkurrenten Capios vinster i år och nästa år värderas till 23 respektive 15 gånger pengarna. Attendo säljs därför med en klar rabatt och ges rekommendationen teckna med riktkursen 77 kronor på ett års sikt.

Börsveckan – Teckna

Börsveckan rekommenderar investerare att teckna sig för aktier inför noteringen. Aktierna i erbjudandet anses vara rimligt värderade och företaget har bra förankring hos institutionella investerare.

Dagens Industri – Teckna

Dagens Industri ger via sin analytiker Ulf Petersson en solklar teckna-rekommendation till Attendos erbjudande inför börsnoteringen.

”Börsnoteringen av Attendo nästa måndag lär bli en succé. Det råder stor brist på aktier i samband med noteringen, priset är attraktivt och vårdbolagets framtidsutsikter ljusa.”

Privata Affärer – Teckna

Privata Affärer är positiv till alla tre erbjudanden, dvs Attendo, Scandic och Dometic. Men mest positiv är man till Attendo.

EFN Börslunch – ”Teckna”

Ingen uttalad teckna-rekommendation, men av de stora börsnoteringar som just nu är aktuella så anser både Charlotte Stjerngren och Jesper Norberg på EFN Börslunch att Attendo är det bästa valet.

EFN Börslunch gäster – Teckna

EFN Börslunch gästas varje dag av analytiker och förvaltare. Relativt många har tillfrågats och uttalat sig om Attendo i programmet och 100 % har varit positiva.

Ulf Petersson på Dagens Industri – Bäddat för börssuccé

Denna rekommendation gavs av Ulf Petersson på Dagens Industri innan prospektet var publicerat och han betonar att en uttalad teckna-rekommendation först kan ges när han haft möjlighet att läsa det. Men med en rubrik som “Bäddat för Börssuccé” så får det ändå sägas vara en köprekommendation.

“Det institutionella intresset för Attendo sägs ha varit mycket stort när vårdbolaget de senaste veckorna har presenterat bolaget för utvalda investerare.”

“Visst finns det en politisk risk i att äga Attendo med tanke på de senaste årens debatt om vinster i välfärden. Men på senare tid har denna debatt lagt sig något och i dagens ytterst pressade vårdsituation är det ingen som tror att vårdsektorn skulle klara sig utan privata aktörer.

Ur aktiemarknadens perspektiv övertrumfar i varje fall potentialen, med en åldrande befolkning som lever allt längre, den politiska risken.”

Läs fler artiklar om börsnoterringar

Attendo AB

Attendo är ledande i Norden inom omsorg och sjukvård genom de två affärsområdena Attendo Care och Attendo MedOne.