Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

24 april 2015

Stor succé för Tobii’s börsnotering och nyemission

Stor succé för Tobii’s börsnotering och nyemission


Tobii Technologys nyemission tecknades till nästan 30 gånger det erbjudna beloppet och kursen steg kraftigt när handeln på börsen kom igång. Intervju med VD från börsgolvet samt kommentarer av förvaltaren Inge Heydorn.


Tobii Technologys nyemission tecknades till nästan 30 gånger det erbjudna beloppet och priset sattes till 25 kr per aktie. När handeln idag startade så satt aktien fart uppåt och kostar i skrivande stund 34,1 kr och var vid öppningen uppe i 40 kr.

EFN intervjuar här VD direkt efter att han och kollegorna ringt i klockan hos Nasdaq i samband med att handeln startade.

Inge Heydorn, förvaltare på fondbolaget Sentat, kommenterar Tobii efter att handeln kommit igång. Han rekommenderade inför noteringen att investerare skulle teckna sig för aktier. Han lyfter här fram ett smart drag som Tobii använt sig av för att få denna positiva reaktion, men bolaget är svårvärderat och den långsiktiga utvecklingen är svår att spå.

Läs vad analytikerna sa om Tobii inför börsnoteringen

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

LIDDS, har utvecklat den patenterade drug delivery-teknologin NanoZolid

LIDDS, har utvecklat den patenterade drug delivery-teknologin NanoZolid

LIDDS är ett läkemedelsbolag som utvecklat den patenterade drug delivery-teknologin NanoZolid. Vd Monica Wallter presenterar verksamheten i samband med en företrädesemission.

Följ oss