Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

8 mars 2020

Spotifys grundare investerar i Swedish Stirling

Spotifys grundare investerar i Swedish Stirling


Swedish Stirling gör en riktad emission på 47 Mkr. Vidare gör bolaget en konvertibelemission på 100 Mkr där Spotify-grundaren Daniel Ek tar majoriteten.


Swedish Stirling meddelade under lördagen att de gör en riktad emission på 46,8 Mkr till 7 kr per aktie. Vidare gör man en konvertibelemission på 100 Mkr som tecknas av Daniel Ek, vd och grundare av Spotify, samt entreprenören David Zaudy. Konvertiblerna som Swedish Stirling ger ut kan konverteras i maj-juni 2025 eller när bolaget noteras på en reglerad marknad. Och att noteras på en reglerad marknad (Nasdaq Stockholm) är det relativt nyligen sagt att man skall göra innevarande halvår. Aktien är idag noterad på NGM Nordic SME och Börse Stuttgart.

Det verkar rent allmänt ha lossnat för Swedish Stirling. Satsningen på att omvandla restgaser till elektricitet hos ferrokromproducenter verkar allt mer bevisa sig, vilket gör att stora aktörer vågar satsa på lösningen. Bolaget meddelade även nyligen att de nu definitivt har lagt ner den ursprungliga satsningen där man skulle använda sol och biogas för att producera elektricitet.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss