SPACtvå får en köprekommendation av Affärsvärlden med förvärvet av Frilans Finans

Affärsvärldens analytiker ger en köprekommendation till SPACtvå efter att förvärvet av Invoicery (Frilans Finans) har kommunicerats.

Invoicery, som är mer känt som Frilans Finans, ska notera sig på Spotlight genom att gå samman med spac-bolaget SPACtvå. Vid IPO:n av SPACtvå för två månader sedan så gav Affärsvärlden rekommendationen att inte teckna. När SPACtvå nu har presenterat förvärvet av Invoicery så byter Affärsvärlden fot och ger en köprekommendation. Man tycker helt enkelt att köpet av Invoicery är intressant.

Frilans Finans är ett egenanställningsbolag, dvs en tjänst som låter småföretagare skicka fakturor utan att själva behöva ha ett företag. Eftersom alla pengarströmmar går genom Frilans Finans så blir omsättningen enorm vilket får marginalen att se mycket låg ut. Marginalen ska ju dock egentligen ställas i relation till vad Frilans Finans tar betalt. Hur som helst, Affärsvärldens konstatera att Frilans Finans har varit lönsamt nästan varje år sedan starten.

”Vi tror dock att Invoicery kommer att kunna behålla den här lönsamhetsnivån även om det sannolikt blir tuffare att växa lågkonjunktursåret 2023”

SPACtvå-aktien steg idag 5,36 procent och stängde på 5,90 kronor. Vid IPO:n gjordes emissionen till 5 kronor per aktie.

Invoicery Group AB

Invoicery är Nordens marknadsledande egenanställningsföretag som möjliggör för privatpersoner att fakturera utan att ha eget företag. I Sverige använder företaget varumärket Frilans Finans. Invoicery Group AB hette tidigare SPACtvå AB.