Skinteam Norge noteras inte på Spotlight – Taurus Energy är tysta

Taurus Energys omvända förvärv av Skinteam Norge blir inte av, är nu bara ett tomt skal. Märkligt nog har det varken kommit ett pressmeddelande från bolaget eller någon reaktion från Spotlight Stock Market.

Skinteam Norge var inne i en process att noteras på Spotlight via ett omvänt förvärv av Taurus Energy-skalet. Men igår kväll meddelade Aqua Bio Technology ASA som är noterat i Norge att de köper upp Skinteam Norge.

Processen för att notera Skinteam Norge via Taurus-Energy-skalet har dragit ut på tiden. I maj investerade Skinteam Norge 1 miljoner kronor i Taurus Energy för att Taurus Energy skulle kunna hålla sig flytande medan processen pågick.

Det märkligaste av allt är dock att Taurus Energy inte har pressmeddelat vad som hänt, för Taurus Energy har gått från att vara ett tomt skal som skulle användas för ett omvänt förvärv till att bara vara ett tomt skal. Spotlight Stock Market har inte heller reagerat.

Uppdatering: Aktien handelsstoppad

En stund efter lunch blev aktien handelsstoppad av Spotlight efter att ha fallit 30 procent. Det har dock fortfarande inte kommit någon information från Taurus Energy själva.

Uppdatering: Taurus Energy yttrar sig – aktien börjar handlas igen

Den 26 juli bröt Taurus Energy sin tystnad, men man är högst otydlig. Man bekräftar att Skinteam Norge köps upp av Aqua Bio Technology, men vidare tydligt blev det inte. Man hade kunnat tro att detta var slutet på relationen, men enligt Taurus Energy ändrar det bara förutsättningarna på det planerade omvända förvärvet. Taurus Energy säger att det finns ett fortsatt intresse från Skinteam Norge att samarbeta med Taurus Energy, vilket är en udda eftersom något samarbete inte har varit aktuellt tidigare, det har bara handlat om att Taurus Énergy-skalet skulle användas för ett omvänt förvärv.

Taurus Energy skriver vidare att Skinteam Norge står fast vid sitt emissionsåtagande, som alltså inte verkar ha genomförts i maj.

Spotlight meddelade att handeln återupptas kl 09:00.

Taurus Energy AB

Taurus Energy är ett forsknings- och utvecklingsbolag vars mål är att kommersialisera ett omfattande forsknings- och utvecklingsarbete kring etanolproduktion. Affärsidén är att via licensavtal överlåta rätten att använda metoden – patenterade mikrobiologiska processer – till etanolproducenter på en global marknad. Taurus Energy AB hette tidigare Taurus Petroleum AB.