Skilda åsikter om Revolutionrace-noteringen bland analytiker

Revolutionrace noterar sig på Stockholmsbörsen. Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på erbjudandet och ger en teckna-rekommendation. Breakit tycker dock värderingen väcker frågor. Även Di har tittat på erbjudandet och de avråder.

Revolutionrace är ett e-handelsföretag som designar och säljer egna outdoor-kläder. Företaget är något av en framgångshistoria. Den 16 juni noteras Revolutionrace på Nasdaq Stockholm och inför det erbjuds befintliga aktier för 2 834 Mkr ut i ett erbjudande.

BlackRock, Capital World Investors, Handelsbanken Fonder, Lancelot Asset Management, Ophir Asset Management och Swedbank Robur Fonder har åtagit sig att köpa aktier för 1400 Mkr.

Vad säger analytikerna?

Affärsvärlden – Teckna

Affärsvärlden ger en teckna-rekommendation till Revolutionrace erbjudande.

”Sammantaget har Revolution Race en attraktiv affärsmodell, fin tillväxthistorik och exponeringen mot den växande friluftstrenden. Den som gillar tillväxtbolag och inte räds risknivån och värdering kan överväga en post”

Breakit – Hög värdering väcker frågor

Vi har inte läst hela Breakits analys, men att värderingen väcker frågor snappar vi upp.

”Breakits börsbevakare Martin Hävner har grottat ner sig i prospektet, men hittar inga svar till den “vettlösa värderingen” av klädbolaget.”

Dagens Industri – Teckna inte / Teckna-sälj

Dagens Industri ger rådet att inte teckna Revolutionrace för man anser att värderingen är för hög. Dagens Industris analytiker tror att aktien om ett år kommer att handlas till en lägre nivå än teckningskursen, men tillägger att aktien troligvis gör succé på kort sikt, vilket öppnar för teckna-sälj-strategin.

”Klädföretaget Revolution Race har gjort succé med moderiktiga och prisvärda produkter. Aktien är dock inte prisvärd på ett års sikt även om börsnoteringen högst troligt inledningsvis blir en stor succé.”


Lyssna även på intervjun med grundare och vd Pernilla Nyrensten i Di Digital Startup Stories.

Läs även:

Aktuella noteringar under juni

Här är börsnykomlingen Emplicure som tar innovativa läkemedel snabbare till godkännande

Revolutionrace AB

Revolutionrace är ett e-handelsföretag som designar och säljer egna outdoor-kläder.