Skilda åsikter om börsnoteringen av Fasadgruppen bland analytiker

Fasadgruppen gör en börsnotering på Stockholmsbörsen och i samband med detta erbjuds aktier. Analytikerna har olika åsikter om erbjudandet.

Fasadgruppen är Sveriges största och Nordens enda fasadkoncern. Bolaget gör t.o.m. den 8 december en IPO på 1147 Mkr, där 300 Mkr är en nyemission och resten befintliga aktier som säljs av ägare. Bolaget noteras på Stockholmsbörsen den 9 december.

Swedbank Robur Fonder, fonder rådgivna av Capital Research Global Investors och fonder rådgivna av Capital World Investors har åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet motsvarande totalt 475 miljoner kronor.

Vad säger analytikerna?

Affärsvärlden – Teckna

Affärsvärlden ger en teckna-rekommendation till Fasadgruppen. Man skriver att insiderförsäljningar stör intrycket,  men tycker att potentialen är intressant om bolaget blir en framgångsrik serieförvärvare.

”Vi gissar att aptiten på tillväxt är större än oron för konjunkturen och hållbarheten i förvärvsbygget och att IPO:n blir bra att teckna”

Dagens Industri – Teckna inte

Dagens Industri ger sina läsare rådet att inte teckna Fasadgruppen. Man lyfter fram att bolaget registrerade i maj 2018 och sedan dess har gjort ett tjugotal förvärv. Orderstocken i de förvärvade bolagen har gått ner samtidigt som värderingen på gruppen har gått upp. Di är inte beredda att betala en så hög prislapp innan man har sett mer av hur bolaget utvecklas.


Intervju med Pål Warolin, vd för Fasadgruppen.


Läs även:

Thunderful Groups IPO får teckna-rekommendation av analytiker

Köpläge i Electrolux Professional

Fasadgruppen Group AB

Fasadgruppen är Sveriges största och Nordens enda fasadkoncern. Verksamheten bygger på lokala entreprenörsdrivna företag.