Sex intressanta råvaruaktier

Jordanfonden med Nisse Sandberg har sammanställt en lista på sex råvaruaktier som är intressanta att titta närmare på som en investering under resten av 2012.

Vi hittar bland annat norska Bridge Energy som nyligen parallellnoterades på AIM i London. Även svenska Cassandra Oil är med, vilket är det spännande företaget som ska göra olja och andra råvaror av olika former av sopor. Vi hittar även matråvaruföretaget Sino Agro Food, det kinesiska företaget med amerikanskt moderbolag [u][url=http://www.nyemissioner.se/nyhet/sino_agro_food_till_first_north/97]som nu inlett arbetet att parallellnoterat sig på First North i Stockholm[/url][/u].

[b]Bridge Energy[/b] (Norge)
[b]Cassandra Oil[/b] (Sverige)
[b]Sino Agro Food[/b] (USA)
[b]Sandstorm Gold[/b] (Kanada)
[b]Aurcana[/b] (Kanada)
[b]Mart Resources[/b] (Kanada)

Jordanfonden markerar att det är en lista på intressanta företag, men läsaren måste bilda sig en egen uppfattning och avgöra om riskprofilen för respektive bolag passar.

Sino Agro Food Inc

Sino Agro Food (SIAF) är ett kinesiskt jordbruksföretag, med amerikanskt moderbolag, som producerar olika former av mat. Företaget är en integrerad och diversifierad producent av ekologisk mat.