Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

10 mars 2014

Serstech etablerar sig i Japan

Serstech etablerar sig i Japan


Serstech etablerar sig i Japan genom att teckna avtal med två säljpartners. Företaget har samtidigt sålt sina två första instrument i Japan.


Fakta:

Serstech listades på Aktietorget i augusti förra året efter en övertecknad nyemission.

De två företagen kommer nu att påbörja sitt försäljningsarbete mot säkerhets- respektive industrikunder. Affärerna följer av Serstechs ökande närvaro på den asiatiska marknaden.

En avancerad marknad med stora behov

Japan är ett högt industrialiserat land med en stor tillverkningsindustri känd för sin höga kvalitet. Att kunna mäta inkommande råvaror är därför betydelsefullt. Samtidigt är kraven på tekniken mycket höga.

– Att lyckas i Japan utgör en kvalitetsstämpel på vårt instrument. De är otroligt noggranna och en tuffare marknad finns knappast. Vi vet också att landet drabbats av ett antal tragiska olyckor med koppling till kemiska hot, som till exempel Sarin i tunnelbanan och nu senast tsunamin och dess konsekvenser. Även myndigheterna vill därför kunna mäta mer och snabbare än idag, säger Peter Höjerback, VD på Serstech.

Liten, lätt att använda och med ett attraktivt pris

Serstech har utvecklat en teknik för att snabbt och enkelt identifiera pulver, piller och vätskor. Det är ett behov som bland annat polis och tull har varje dag. Det finns också ett stort intresse för tekniken från många tillverkande industrier.

Tekniken bygger på laser och ingen beröring krävs för att instrumentet ska kunna identifiera ett ämne. Serstech instrument är mycket behändigt och har dessutom ett pris så att kunderna har råd med många. Det här innebär att polis, tull och räddningstjänst nu får ett praktiskt verktyg med sig på fältet. Snabbt, enkelt och med hög precision kan de fastställa om ett pulver är lika oskyldigt som det verkar, eller om det till exempel är narkotika eller sprängämne.

Av: Redaktionen Nyemissioner.se

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Lipum

IPO-intervju med vd för Lipum

Intervju med Einar Pontén, vd för bioteknikföretaget Lipum i samband med IPO på First North. Lipum har utvecklat SOL-116 som är en biologisk läkemedelskandidat för behandling av sjukdomar som reumatoid artrit (RA) och juvenil idiopatisk artrit (JIA).

Följ oss