Satellitbolaget Ovzon får köprekommendation

Affärsvärlden gav i fredags en köprekommendation till satellitbolaget Ovzon. För att vara ett bolag på First North så är ägarlistan ovanligt stark.

Affärsvärlden gav i fredags en köprekommendation till satellitbolaget Ovzon. Aktien noterades i maj 2018 till 70 kr och där var aktien tillbaka i fredags och stängde sedan på 72,5 kr. Idag säljer Ovzon satellittjänster genom att hyra kapacitet, men i slutet av 2021 ska bolaget skjuta upp sin första egna satellit. Affärsvärlden skriver

”Lyfter vi blicken 2-3 år är det svårt att hålla sig från köpknappen. På vår grovskissade kalkyl räknar vi med att Ovzon efter en lyckad uppskjutning kan göra en årsvinst på 450 miljoner kronor, motsvarande ett p/e-tal runt 5 räknat på dagens kurs. Det är inte dyrt.”

För att vara ett bolag på First North så är ägarlistan ovanligt stark. De fem största ägarna är Investment AB Öresund, Bure Equity, AFA Försäkring, Fjärde AP-Fonden och Futur Pension, och längre ner hittar vi exempelvis Handelsbanken Fonder.

Läs även:

Pareto Securities rekommendationer i veckan

Der Aktionär rekommenderar Boozt

Ovzon AB

Ovzon erbjuder produkter och tjänster för satellitkommunikation. Företaget planerar även att skicka upp sin första egna satellit.