RugVista-noteringen får en teckna-rekommendation av analytiker

RugVista är en ledande europeisk e-handlare för mattor och gör nu en IPO på First North. Affärsvärldens analytiker ger en teckna-rekommendation.

RugVista är en ledande europeisk e-handlare för mattor. Förutom RugVista använder bolaget även varumärket CarpetVista. Företaget ägs av Litorina och grundaren Hossein Sadr. Erbjudandet består av befintliga aktier för 1 636 Mkr, beräknat på priset i mitten av spannet som är 110-125 kr per aktie. Aktierna noteras sedan på First North den 18 mars. Hur ska då en investerare agera?

Affärsvärlden – Teckna

Affärsvärlden ger en teckna-rekommendation till erbjudandet och lyfter fram att bolaget förra året hade en organisk tillväxt på 33 % och 80 % under januari och februari i år.

”Risken är att tillväxten mattas av men än så länge ser vi inga sådana tecken. Amazons framfart kan också vara ett hot. Å andra sidan verkar det gå bra för nischade aktörer som Desenio och Rugvista. Att det inte är en fast teckningskurs i erbjudandet utan ett intervall är ett minus. Litorina har en lyckosam notering i ryggen med Fractal Gaming Group. Uppsidan i vårt huvudscenario är helt okej givet att tillväxten håller i. Rådet blir således teckna. Vi tecknar även en post till Afv-portföljen”


Läs även:

Trelleborg en bra aktie

Välkända och okända företag noterar sig

RugVista Group AB

RugVista är en ledande europeisk e-handlare för mattor. Förutom RugVista använder bolaget även varumärket CarpetVista.