Rovio köps upp av Sega för 1 miljard USD enligt uppgift

Enligt uppgifter till WSJ på fredagskvällen så ska Sega köpa det finska Angry Birds-företaget Rovio för 1 miljard USD. Potential för kursrusning på måndag. Rovio bekräftar att samtal pågår.

Enligt uppgifter till WSJ på fredagskvällen så ska Sega köpa det finska Angry Birds-företaget Rovio för 1 miljard USD. Affären kan bli klar i början av nästa vecka. Borde bli ett fint kursrally på måndag.

Rovio noterades på Nasdaq Helsingfors under hösten 2017 till 11,50 EUR per aktie. Det gick dock inte bra för aktien och den har som lägst varit nere i 3,12 EUR. Grundproblemet har varit att Rovio aldrig lyckades upprepa den enorma framgången som Angry Birds-mobilspelen haft tidigare. På den positiva sidan så har Angry Birds-filmerna tagits emot väl och varumärket har ett liv bortom spel.

Rovio-aktien stängde veckan på 7,78 EUR vilket ger företaget ett börsvärde på 646 miljoner EUR. Det finns således potential för en kursrusning på måndag.

Uppdatering: På lördag eftermiddag bekräftade Rovio i ett pressmeddelande att samtal pågår med Sega.

Uppdatering: På måndagen meddelade Rovio att Sega lägger en bud på Rovio till 9,25 EUR per aktie. Samt 1,48 EUR per option av serie 2022A.


Läs även: 
12 mobilspelsföretag som är noterade i Sverige