Robotar, mattor, hälsa, skadedjursbekämpare, IoT, böcker, slamsugare och prisjämförelse noteras under 2021

Åtta företag som ska notera sina aktier under 2021 är Ekobot, RugVista, Pharmiva, Anticimex, AddSecure, Bokus, Norva 24 och Pricerunner.

Ekobot – Bedriver verksamhet utifrån affärsidén att utveckla, tillverka och sälja autonoma jordbruksrobotar som möjliggör effektiv precisionsodling där ogräshantering sker helt utan eller med minimal användning av herbicider. Gör just nu en noteringsemission på 20,5 Mkr och noterar sig på First North den 15 mars.

RugVista – En ledande europeisk e-handlare för mattor. Förutom RugVista använder bolaget även varumärket CarpetVista. Breakit skrev i veckan att företaget ska noteras på Stockholmsbörsen i mars. Det är en fantastisk entreprenörsresa bakom bolaget så det vore helt klart spännande att se det på börsen.

Pharmiva – Ska förbättra den vaginala hälsan och minska risken för komplikationer genom att erbjuda säkra och effektiva behandlingar utan antibiotika. Vi kunde i veckan se att bolaget på sin hemsida skrev att de ska notera sig på First North under mars-april.

Anticimex – Företaget som bekämpar skadedjur har vi skrivit om flera gånger tidigare. De nya uppdateringen är att Di, med hänvisning till källor, skrev att tidsplanen för börsnoteringen är första halvan av april. Under hösten 2020 hade Di uppgifter om att värderingen som ägarna ville ha var minst 45 Mdkr, nu verkar det enligt Dis samtal som att den kan hamna något högre än så. Enligt Dis uppgifter är det nu även hela 11 banker som är med i processen.

AddSecure – En europeisk leverantör av IoT-lösningar med ett fokus på säker kritisk kommunikation och data. I veckan skrev Di med hänvisning till källor att Castik Capital ska notera AddSecure på börsen innan sommaren. Enligt Dis källor är det ABG Sundal Collier och Carnegie som är rådgivare.

Bokus/Akademibokhandeln – Verksamheten med Akademibokhandeln och Bokus som erbjuder böcker via butiker och internet och ljudböcker via streaming ska med största sannolikhet börsnoteras under 2021. Ägaren Volati meddelade i veckan att de planerar att dela ut verksamheten till stamaktieägarna och notera bolaget. Mer information ska presenteras för Volatis ägare den 28 april och formellt beslut tas av bolagsstämman.

Norva 24 – Ett slamsugningsföretag med verksamhet i Norden och Tyskland. Di skrev i veckan att det svenska riskkapitalbolaget Valedo planerar att börsnotera det norska företaget Norva 24 på Stockholmsbörsen.

Pricerunner – Erbjuder en prisjämförelsetjänst på internet. Verksamheten finns huvudsakligen i Sverige, Danmark och Storbritannien. Denna tjänst har fått ny kraft efter ägar- och ledningsförändringar. Ägs idag av Karl-Johan Persson, eEquity och Niclas Storåkers. Dagens Industri avslöjade i veckan att ägarna har börjat planera för en notering under 2021 eller 2022. På frågan om de är villiga att sälja bolaget om en spekulant dyker upp sade Storåkers ”Som vi ser det så står Pricerunner starkt på egen hand och vår ambition är att fortsatt aktivt driva bolaget. Och vi tror på att börsen på sikt är en naturlig hemvist för bolaget”.

Läs även: Krypto-ETF-fonder, gaming-tillbehör, mobilapp och SPAC ska noteras under 2021

Pharmiva AB

Pharmiva ska förbättra den vaginala hälsan och minska risken för komplikationer genom att erbjuda säkra och effektiva behandlingar utan antibiotika.