Pricer får köprekommendation inför nyemission

Pricers aktie har pressats ner i flera omgångar, inklusive av den företrädesemission som företaget nu gör. Affärsvärlden ger en köprekommendation.

Pricer, det klassiska svenska företaget som var pionjär inom digitala prisetiketter, gör en företrädesemission på 257 Mkr till 5,50 kr per aktie där teckningstiden inleds på måndag.

Aktien hade en kraftigt positiv utveckling för några år sedan men sedan två och ett halvt år så har resan gått mot botten. Styrelsen valde att finansiera företaget via en hårt kritiserad finansieringslösning som fick ännu fler att lämna aktien, och när nyheten om företrädesemissionen kom så blev det ännu mer slakt av aktiekursen.

Det leder fram till frågan om aktien nu är så hårt pressad att den är köpvärd, där den idag handlas kring 7,10 kronor.

Affärsvärlden publicerade idag en analys som mynnade ut i en köprekommendation, för de investerare som kan leva med kortsiktig osäkerhet.

“Givet att Pricer klarar av att växa någorlunda i linje med den underliggande marknadstillväxten och att marginalerna normaliseras så finns fin kurspotential.”

Affärsvärldens analytiker lyfter fram att Pricer orderingång och omsättning båda ökade med 26 procent under första halvåret och att tillväxten är bred och på flera marknader.

Se även: VD presenterar verksamhetemheten, från maj

Pricer AB

Pricer erbjuder ett system med digitala prisetiketter i butik samt kommunikations- och tekniklösning som hör till.