Posterton ska notera sig som en del av THiS Group

Posterton som säljer affischer går samman med hälsobolaget THiS Group. Notering är planerad till våren 2023.

Posterton säljer affischer, främst online men även via butik. Företaget grundades för två år sedan av Mattias Skog, som tidigare varit vice vd för Poster Store som köptes upp av Desenio. För ett drygt år sedan gjorde företaget en ny finansieringsrunda som tog värderingen på bolaget till 100 Mkr. I den rundan blev möbeljätten Mio en storägare med vilken även ett samarbete inleddes i form av att Mio började sälja affischerna både online och i butik.

THiS Group är en relativt ung företagsgrupp som fokuserar på hälsa och livsstil som “ska genom hållbart företagande bidra till att minska förekomsten av fetma, typ 2-diabetes, hjärt/kärlsjukdomar samt andra folksjukdomar”. THiS Group har redan från start siktat på en notering. THiS har bl.a. grundats av Lucy Dahlgren som tidigare grundat och noterat stevia-bolaget Bayn.

I fredags kom så den något oväntade nyheten att THiS Group köper Posterton och betalar med aktier. Köpeskillingen uppgår till 65 Mkr och betalas med aktier till ett pris av 7,40 kr. Den nya större koncernen är nu planerad att noteras under våren 2023.

“Vi är mycket glada över att kunna presentera förvärvet av Posterton. Detta är en strategiskt viktig affär för oss som kommer att stärka vår position inom livsstilssegmentet och skapa synergier som gör att vi kan nå nya marknader på ett snabbt och lönsamt sätt, både för Posterton och för våra andra portföljbolag. Jag ser även möjligheten till att kombinera produkterna från våra dotterbolag med vad Posterton erbjuder så att kunder får nya livsstilskoncept i sin vardag. Posterton har byggt upp ett mycket attraktivt och skalbart kunderbjudande under kort tid och kommer passa bra in i vår bolagsportfölj när vi nu spänner bågen inför noteringen. Jag känner mig trygg med att detta är en viktig och kommer bli en lönsam investering som kommer gynna alla aktieägare på sikt.” sade Ali Farmandeh, vd och koncernchef för THiS Group.

“Vi är mycket glada över att bli en del av THiS Group. Detta är en möjlighet för oss att ta vår verksamhet till nästa nivå och nå en ännu större marknad. Vi ser fram emot att ta del av THiS Groups erfarenheter och affärsnätverk från den asiatiska marknaden och tror att detta kommer att ge oss stora möjligheter att öka försäljningen via fler marknader. Samtidigt är vi övertygade om att vi kommer att bidra till att stärka THiS Groups position inom livsstil och e-handel och gemensamt ta koncernen till nästa nivå.” sade Mattias Skog, vd för och grundare av Posterton.

 

Läs även: 6 kommande noteringar under 2023

THiS Less-is-more Group AB

THiS Group är ett bolag inom hälsa, välmående och livsstil.